Vinyl -terror & -horror: Broken telephone

Foto: Mikkel Kaldal

Vinyl -terror & -horror

Vinyl-terror & -horror er et samarbejde mellem de danske kunstnere Camilla Sørensen og Greta Christensen, der bor og arbejder i Berlin.

Gennem deres kunstneriske arbejde sammensmelter de musik og billedkunst, og undersøger forholdet mellem lyd og objekt. Duoen har siden ‘00’erne arbejdet med skulpturelle manipulationer af hifi-udstyr i deres værker. 

Ved hjælp af cut-up teknikker, om-arrangering og timing af hi-fi-udstyr, musik, lyde, objekter og historier skaber de en fortælling, der altid henviser til objektet, der spiller, eller den specifikke situation, hvori værket præsenteres. 

Fotos: Mikkel Kaldal

Broken Telephone

Broken telephone er en stedsspecifikt lydinstallation skabt til det røde pakhus. Brudstykker af indtryk fra havnen er omdannet til en fiktiv abstrakt fortælling, fortalt gennem objekter, handlinger og lyd. Her flettes historier om havnen, både de opdigtede baseret på efterladenskaber, dækspor, mm., og beretninger fra havnens brugere ind og ud af hinanden. 

 

Højttalerne i pakhuset fremstår som særegne karakterer med hver deres æstetiske udtryk og personlighed. Lyden bølger ned igennem installationen og forvrænges led efter led. I samspil med en spolebåndoptager og en fiskestang leger de den velkendte hviskeleg, hvor genkendelighed siver ud undervejs og nye betydninger opstår. 

Værket bliver et knudepunkt for fortællinger om havnens funktion nu og gennem tiden og åbner op for tanken om alt det der sker, når vi ikke er her, eller som kunne ske.

 

Værket er skabt i samarbejde med Bang & Olufsens udviklingsafdeling.

 

Fotos: Mikkel Kaldal

Video: Mikkel Kaldal