Vind & Vand

Vind og Vand er en lydskulptur skabt af Frode Gundorf Nielsen. Den består af 12 resonansrør med 12 toner, der spiller melodier ved hjælp af trykluft og vand. Skulpturen er et permanent værk, der blev afsløret under Struer Tracks 2017.

Lyden sættes i gang, når publikum bevæger sig i området med de tre søjler med hver fire resonansrør. Lyden skabes med trykluft og vand, luften forsøger at presse vandet op i et acrylrør og turbulensen herfra resoneres i de store rør. Der afspilles programmerede små lydsekvenser i et ca. 20 minutters loop.

Lyden kan aktiveres hver dag fra kl 10:00 til 18:00 (vintertid 9:00 – 17:00)

“Det er en anden måde at lytte på, hvor man går rundt imellem instrumenterne og på den måde selv sammensætter lyden.” Frode Gundorf Nielsen

Frode Gundorf Nielsens bemærkelsesværdige arbejde med lydskulpturer er langtfra nyt. Siden han i 1990’erne begyndte at arbejde med principperne for at skabe lyd i sine installationer, har de været vist forskellige steder, herunder i Galleri Singuhrs udstillingsrum i Großer Wasserspeicher i Berlin og på Charlottenborg.

Installationerne er opført med støtte fra Aarhus 2017 og i et tæt samarbejde med Struer Lydens By og Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter.

Vind og Vand står i haven ved Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter. Se lokationen på google maps her.

Vind og vand var en del af 2017-udstillingen. Se udstillingen i 2017 i vores arkiv her: