Vær med når Struer Museum afslører ny lydstation under Struer Tracks

Struer Museum arbejder i øjeblikket på en ny interaktiv lydstation, som skal afsløres under Struer Tracks d. 24. august. Lydstationen er en forlængelse af den permanente udstilling Lyduniverset og vil give besøgende på museet mulighed for at udforske klang og resonans. 

24 lydspor, 6 højttalere og 18 klangmoduler 

Ved at flytte seks små højttalere frem og tilbage kan i alt 24 lydspor med elektronisk musik sættes sammen forskelligtMan kan også tænde og slukke for de enkelte højttalere og på den måde kombinere instrumenterne eller lytte til dem separat. Ovenpå højttalerne kan rør af varierende længde, størrelse og materiale placeres for at fremhæve specifikke frekvenser. Rørene bliver hermed en slags klangmoduler. Museets besøgende kan undersøge, hvilken effekt de forskellige klangmoduler har på musikken og således eksperimentere med forandring af lydenes klangfarver. 

Hvordan klinger forskellige materialer? 

Lydstationen har til formål at invitere museumsgæsterne til frit at lege, og samtidig skal den gerne bidrage til en forståelse af, hvordan fysiske materialer har indflydelse på lyd. Lydstationen står færdig til Struer Tracks, hvor den kan prøves på Struer Museum. 

 

Lyddesigner Asger Bruun Hansen er i gang med færdiggøre klangmodulerne, som museets gæster kan eksperimentere med.