Struer Tracks vender tilbage i 2019 og 2021


Struers lydkunstfestival Struer Tracks er nu sikret for en fireårig periode takket være en bevilling fra Struer Kommune. Det betyder at festivalen igen kommer til at sætte lyd på Struer midtby både i sommeren 2019 og i sommeren 2021.

Struer Tracks så første gang dagens lys i Struer sidste sommer, hvor en række lydkunstnere rykkede til byen med deres værker. Siden da er der for alvor sat skub i planerne om at etablere Struer som ”Lydens By”, og her får Struer Tracks stor betydning.

Struer Kommune har derfor valgt at fortsætte samarbejdet med festivalleder Jacob Kreutzfeldt. Det var ham, der også stod bag Struer Tracks i 2017. Han er allerede i gang med at udvikle initiativet, der gerne skulle vokse sig til en stor tilbagevendende begivenhed med international bevågenhed og lokalt engagement.

”Struers markante satsning på lyd i alle aspekter af kommunens arbejde giver nogle helt enestående betingelser for en festival for lydkunst. Jeg tror at vi ved at satse på høj kvalitet, på borgerinddragelse og på samarbejder med det lokale erhvervsliv vil kunne skabe en unik biennale for lydkunst i Struer. Noget som folk vil komme rejsende langvejs fra for at opleve.” siger Jacob Kreutzfeldt.

 

Læring

Ud over at man også fremover vil kunne opleve verdensklasse lydkunst i Struers byrum, vil Struer Tracks også satse på at engagere børn og unge i læringsforløb med kunst, lyd og lytning som omdrejningspunkt.

”Vi vil gerne gøre opmærksom på al den lyd, der er omkring os til daglig. På hvordan lyd er med til at skabe atmosfærer, irritation, velvære og på hvordan lyd af og til fortæller historier og knytter os til steder – og knytter os sammen.” siger Jacob Kreutzfeldt. Tanken er, at festivalen skal samarbejde med lokale institutioner sådan at eleverne bliver bedre til at lytte, analyser og skabe lyd.

 

Viden

Samtidig vil Struer Tracks også være et forum for viden om lyd og byrum. Festivalen vil samle folk, der har erfaringer med lyd i byrum. Nogle vil være udefra kommende eksperter, kunstnere og forskere, andre vil være lokale borgere der allerede nu har gjort sig erfaringer med det at være borger i lydens by. Håbet er at vi bliver lidt klogere på hvordan lyd er med til at forme en by.

 

Foreninger og frivilllige

De kommende to festivaler skulle gerne blive endnu større brag end den første. Forhåbentlig får vi muligheden for at matche BRAGET i 2017, hvor det lykkedes Struerborgerne at skabe et lydtryk på 94 Db. I det hele taget får festivalen god brug for støtte og opbakning fra lokale foreninger og frivillige. ”Sammen kan vi gøre Struer Tracks til et brag af en kunstbegivenhed, der vil skabe international resonans.” siger Jacob Kreutzfeldt.