Steve Roden: Song for my father

Struer Tracks, 2017

Steve Roden arbejder med forskellige typer af notationer såsom ord, kort eller musikalske partiturer. Notationerne oversættes igennem selvopfundne systemer og er derved udgangspunkt for skabelsen af fx malerier, tegninger, skulpturer og lydkompositioner. Mens Rodens værker på denne måde indeholder en form for systematisk orden, er de samtidig fulde af huller, skæve vinkler og ikke mindst en stærkt personlig vinkel. Dette gælder også det værk som Roden har lavet til udstillingen i Struer, der har et biografisk udgangspunkt og tematiserer den måde vi personligt er forbundne med et sted på. Værkets materiale er sider fra gamle numre af arkitekturtidsskriftet Domus, som Roden fandt i sin afdøde fars hus. Siderne er tærede af alder og falmet. På siderne er der skrevet en enkelt sætning: ”This is part of a song for my father”. Værket var ophængt i butiksvinduer i Østergade.

Om Kunstneren

Steve Roden, bosat i Los Angeles, arbejder i forskellige medier, så som installation, maleri, lyd og musik. Hans arbejde gør ofte brug af forskellige typer af notationer såsom ord, kort eller musikalske partiturer. Notationerne oversættes igennem selvopfundne systemer til processuelle partiturer som igen har betydning for skabelsen af malerier, tegninger, skulpturer og lydkompositioner. Partiturerne er på den ene side karakteriseret ved at udstikke strenge regler og parametre – samtidig er de også fulde af huller, som giver plads til intuitive valg og skæve indfald. Igennem denne proces kommer kildematerialet til at fungere som et slags skelet det endelige værk bygger på.

Roden har bl.a. udstillet på Centre Georges Pompidou, Paris, og UCLA Hammer Museum, Los Angeles, og performet og spillet på Serpentine Gallery, London, SFMOMA, San Francisco og The Walker Art Center, Minneapolis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn