Soundmap: Vandrenålen

Jeg kan huske ® Struer

Struer Tracks præsenterer komponist og lydkunstner Hans Sydows omfattende erindringsprojekt SOUNDMAP Vandrenålen, som har udmøntet sig i en række lydvandringer med fortællinger fra Struer i egnens storslåede natur.

Op til Struer Tracks 2019 lavede Sydow optagelser fra 10 steder, med 50 fortællere og mere end 100 fortællinger. Det er et storstilet projekt, hvor fantastiske minder og hverdagserindringer fra området er blevet bearbejdet i Sydows produktioner.

Disse produktioner er nu en del af naturruten Vandrenålen i Struer Kommune. Ved 10 af rutens punkter, kan man med smartphone og høretelefoner opleve fortællinger, der udfolder sig, mens man bevæger sig rundt i området. SOUNDMAP Vandrenålen er frit tilgængelig via den gratis app SOUNDMAP.DK.

”…vi befinder os størstedelen af tiden i hverdagsrelationer. Vi er bare opdragede til, fra medierne og andre steder, at det helst er fantastiske historier vi skal dele med hinanden… Alle har en historie at fortælle, og når først man får åbnet for døren til de her steder, vælter der en erindring af rigdom og lyd frem.”

Sydow lægger vægt på, at det er ikke de store, episke sagaer der er vigtige i projektet. Det er netop de små hverdagsfortællinger og -erindringer der i sig selv er fantastiske. Det er dem, der binder os sammen og skaber vores liv. Sydow tager de optagede historier med hjem i sit studie, hvor de krydres med lydeffekter. Samtidig redigeres hver af fortællingerne ned, så de kun kommer til at vare 30 til 45 sekunder. Den korte form, kombineret med lydeffekterne gør, at fortællingerne mere får karakter af små digte, som taler til fantasien, og indbyder til, at man selv digter med.

Resultatet er, som nævnt, en række lydvandringer med fortællinger fra Struer i egnens prægtige natur. Du kan her høre de 10 afsnit, som udgør lydsiden af SOUNDMAP Vandrenålen. Afsnittene omhandler følgende steder: Lyngs Gamle Mølle, Den Hellige Kilde, Udkigspunktet, Æ Fywerhus, Grisetå Odde, Venø Kirke, Klosterheden, Toftum Bjerge, Skonnerten Maja og Johannes Buchholtz’ Hus.

Projektet er realiseret i samarbejde med Henrik Wohlfahrt fra Vandrenålen, samt støttet af Struer-Egnens Turistforening og LAG Struer-Holstebro.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn