Se Byen Vertikalt: Oddens åndedrag

Foto: Mikkel Kaldal

Se Byen Vertikalt

Se Byen Vertikalt er en kunstnertrio, der har eksisteret siden 2017 og består af Mette Møller Overgaard og Esther Wrobel, der begge er dansere og koreografer, samt lydkunstner og komponist David Navndrup Black. 

I deres arbejde med lyd, bevægelse og arkitektur vender de op og ned på byens rum og udfordrer publikum til at agere anderledes i forhold til byens lyde og arkitektoniske rum. Kunstnerne arbejder sammen i forskellige konstellationer og på egen hånd som workshopledere, -skabere, og udøvende performere.

Fotos: Mikkel Kaldal

Oddens åndedrag

Oddens åndedrag er en fysisk lydvandring skabt specielt til Struer Havn. Forestillingen er et sammenspil af vertikal dans og lydkunst skabt omkring et bærende deltagerinddragende perspektiv. Gennem lyd og bevægelse inviteres publikum til at opleve arkitekturen på Struer Havn på en helt ny måde. Værket transformerer den rå havn til en magisk scene ved at stille skarpt på stedets arkitektoniske potentiale, dets lyde og atmosfærer.

Via instrukser, som formidles via trådløse høretelefoner, bliver publikum aktivt deltagende i forestillingen. Undervejs inviteres publikum til at mærke omgivelserne på egen krop og de vil møde kunstnere, der går, danser og bevæger sig på den industrielle arkitektur. Mærk sanserne blive skærpet, når den industrielle Struer havn vækkes til live på en helt ny måde. Kom ned i tempo, mærk dit åndedrag og lad tyngdekraften trykke dig helt ned i underlaget.

Fotos: Mikkel Kaldal

Video: Mikkel Kaldal

Se video med den fulde performance her.