Stor international lyd-konference til Struer

Re:Sound er en konference, der samler ledende lydforskere og lydkunstnere fra hele verden for at diskutere lyd i kunsten og særligt lyd i kunsthistorien. Konferencen afholdes af Aalborg Universitet og RELATE. Struer Tracks har indgået partnerskab med Re:Sound-konferencen fordi, de godt 200 forskere udgør en meget relevant målgruppe for Struer Tracks. Samtidig er besøget i Struer en mulighed for konferencedeltagerne for at få kendskab til en stor og vigtig satsning på lydkunst i Danmark.

En dag i Lydens By

Når de mange konferencedeltagere kommer til Struer, får de en guidet rundvisning på Struer Tracks udstilling af lydkunstværker. Struer Tracks samarbejder med Struer Statsgymnasium om rundvisningerne, der foretages af sprogstuderende på engelsk, tysk og fransk – alt efter behovene hos konferencedeltagerne.

Senere på dagen står den på paneldiskussion om kunst, kreative industrier og byudvikling. Her deltager medvirkende kunstnere fra dette års Struer Tracks samt repræsentanter fra Bang & Olufsen, Struer Kommune og Re:Sound.

Om eftermiddagen har konferencedeltagere mulighed for at opleve og deltage i en kollektiv performance med navnet Unknown Cloud. Værket er skabt af de to svenskfødte kunstnere, Christer Lundahl og Martina Seitl, dannede Lundahl & Seitl i 2003 – et tværfagligt, kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på at gøre beskuerens perception til en central del af værket. Den ukendte sky bevæger sig ind over forskellige områder og samler mennesker fra hele verden i et slag moderne ritual.

Om RE:SOUND

Der indgår masser af eksperimenter med lyd i kunsthistorien. Alligevel er det ikke undersøgt i særlig høj grad. RE:SOUND sætter fokus på det, der kan synes at være det glemte i teorien om kunsten, det vi ikke lægger så meget mærke til eller tænker så meget over: Lyden.  

Dette kan løftes op på et generelt niveau; de lyde, vi hører er ofte ikke noget, vi forholder os særligt til. Høresansen er en underprioriteret sans i mange sammenhænge. Med RE:SOUND får vi sat fokus på teoretiseringen over de lydlige eksperimenter og udtryk i kunsten, og med Struer Tracks kan du opleve det på egen krop, når lydkunstnere fra hele verden skaber lydværker til Struer, Lydens By.