Om Struer Tracks

Struer Tracks er en international festival for lydkunst, som fra den 23. august til den 7. september 2019 finder sted i Struer, Lydens By. Festivalen løber af stablen hvert andet år.

Det sker

På Struer Tracks kan du opleve en udstilling med lydkunstværker lavet af kunstnere fra hele verden specifikt til Lydens By. Derfor vil der under festivalen være lydinstallationer og skulpturer på gader og stræder, i parker og på pladser, i boligbyggeri og bag tomme butiksfacader byen rundt. Hvad har vi brug for at lytte til? spørger Struer Tracks i år. Dette vil kunstnerne give bud på i årets udstilling. Værkerne vil fungere som små portaler, der forbinder os til en større verden, til det fremmede og ukendte, ja et helt univers af nye lyde. Der er gratis adgang for alle til festivalens lydkunstværker.

Programmet vil desuden byde på en unik række af performances, lyttebiografer, workshops, koncerter og andre arrangementer med larm og fordybelse for både børn og voksne, som vil få Struer til at summe af lyd.

Mere om Struer Tracks’ lydkunstudstilling
Mere om Struer Tracks’ events
Mere om Struer Tracks’ andre projekter

Hvorfor lydkunst?

Lydkunst er en mulighed for at hæve blikket fra etablerede former og slå ørene ud. Det er en invitation til at lytte, og til at lytte på ny. Til at grine, undre sig og til at undersøge en verden, vi troede, vi kendte. Lydkunst tilbyder et perspektiv, hvor øret kommer lidt mere i fokus. Den kan minde os om at vi lever i en verden af lyd, uden altid at registrere det.

Struer Tracks #1 gik ikke stille for sig

Struer Tracks åbnede med et bogstaveligt brag for allerførste gang i 2017, hvor byens borgere under eventen BRAGET samledes om at støje og sætte lyd på Struer. Det blev startskuddet for en festival med stor tilslutning og en kritikerrost lydkunstudstilling.

Mere om Struer Tracks #1