Magnus Bugge: Soundtracks for webcams

Placering: I tomt butiksvindue på gågaden, Østergade 27 

Lydene kommer fra signaler. De er alle syntetiske og bliver ikke til før installationen realiseres. Man kan også sige, at de kommer fra webkameraerne, eftersom det er gennem interaktionen med og analysen af billederne herfra at lydene skabes – af og for kameraerne.

På hvilket som helst tidspunkt observerer tusindvis af webcams jorden rundt vores verden. De fleste af disse kameraer er altid tændte og broadcaster uforstyrret i flere år. De opfanger det mondæne og hverdagslivet, trafikpropper og kontorlandskaber og broadcaster de monotone scener i en lav opløsning med støj, rystelser og flimmer. En æstetik som vi i dag associerer med det sjæleløse maskineri i baggrunden af vores informationssamfund, og som nu er blevet lige så genkendeligt for os som de scener, de optager. 

Soundtrack for Webcams er en audiovisuel installation, som knytter live-genererede soundtracks sammen med åben webcam streaming. Lyden er et soundtrack til kameraerne, fordi den hele tiden tilpasser og ændrer sig baseret på, hvad vi ser på. Hvert kamera er en stemme i et ensemble, der sammen skaber en audio visuel oplevelse baseret på fragmenter af hverdagsliv fra hele verden.

Om kunstneren

Magnus Bugge (f. 1988) er en norsk komponist og kunstner. Bugge arbejder med lyd i en bred vifte af kunstneriske sammenhænge; han eksperimenterer med lyd i rum og tid ved hjælp af analoge og digitale sammensmeltninger, musik med optagne lyde, generative og algoritmiske systemer, eksperimentel sekventering og sonificering.

Bugge har en kandidat i musikteknologi fra Den Norske Musikkhøgskole fra 2014 og er medlem af  Det Norske Komponistsamfund. Han arbejder solo med koncerter, udgivelser og udstillinger, i duoen Bilayer sammen med Marie Holsen og i scenekunstgruppen Verdensteatret samt i andre kunstneriske samarbejder.

Magnus Bugge har blandt andet optrådt på Transmediale, Berlin 2018; Winter Solstice, Oslo 2017; Noodlebar [Ambient Edition], Rotterdam 2017; MIR, Oslo 2017. Bugge har udstillet på Lydgalleriet, Bergen, 2018; Museum of Contemporary Art Metelkova, Ljubljana, 2018; Art Rotterdam, 2018; University of Greenwich, London 2017; City Museum of Ljubljana, 2017; V2_ Lab for Unstable Media, Rotterdam 2017

Webpage: magnusbugge.com

Magnus Bugge: “Soundtracks for Webcams” (2017), Struer Tracks 2019. Foto: Mikkel Høgh Kaldal

‘Soundtracks for Webcams’, 2019, Magnus Bugge. Foto: Mikkel Høgh Kaldal

‘Soundtracks for Webcams’, 2019, Magnus Bugge. Foto: Mikkel Høgh Kaldal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn