Lundahl & Seitl: Unknown Cloud

Placering: Græsplænen, Ved Fjorden 12 d. 23. august kl. 19.45, 30. august kl. 20.45 og 5. september kl. 19.45. Den 23. august foregår en performance på Kulturmødet på Mors, samtidig med performancen i Struer

Lyde fra vores solsystems planeter, to sorte huller, der kolliderer, feltoptagelser fra parallelle steder, hvor Cloud-begivenheden finder sted, stemmer fra tidligere besøgende og til sidst stemmen fra AI Cloud Caretaker. 

Oplev værket Unknown Cloud, der er programmeret til at eksistere globalt indtil år 2057, og som rejser på tværs af grænser, øer, bjergkæder og fjerntliggende landsbyer. Værket er et globalt fænomen skabt af flashmobs af mennesker lokalt. Synkroniseret via Coordinated Universal Time (UTC) – en ny teknologi, der kan downloades som app – forbinder værket dig til et verdensomspændende fællesskab. Gå ikke glip af denne oplevelse. Husk din smartphone og hovedtelefoner. Ellers findes et begrænset udvalg til udlån inden hver performance.

Om kunstnerne

De to svenskfødte kunstnere, Christer Lundahl og Martina Seitl, dannede Lundahl & Seitl i 2003 – et tværfagligt, kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på at gøre beskuerens perception til en central del af værkerne. Det nu London-baserede kunstnerpar arbejder således med at inddrage beskueren i værker, som ofte er udtænkt i samarbejde med andre discipliner, herunder arkitektur, kognitiv neurologi, design og musik. Værkerne inviterer de besøgende til fysisk og mentalt at fordybe sig i dem. Den passive rolle som beskuer skiftes altså ud med en eksperimenterende, deltagende rolle for den, der oplever – og bliver en del af – værkerne.

Lundahl & Seitls projekter nedbryder barrieren mellem ‘at gøre og se’. Hvert værk er specifikt for et bestemt sted og en bestemt situation, og samtidig undersøges historie, tid, rum og den menneskelige perception i værket. Tanken er at forbinde videnskab, performance og kunst ved at skabe nye rum for en fælles undersøgelse heraf.

Lundahl & Seitls arbejde er blevet præsenteret internationalt på museer, gallerier, kunstmesser, videnskabskonferencer, teatre og i dansekontekster, på festivaler og i offentlige rum; eksempelvis i landbosamfund i Karbi Anglong, Assam, Indien; i Folkets Hus, Fisksätra, Sverige og ved Universitetet St. Andrews, Skotland.

Webpage: lundahl-seitl.com/ 

Lundahl & Seitl: “Unknown Cloud” (2015 – 2017), Struer Tracks 2019. Foto: Mikkel Høgh Kaldal

Lundahl & Seitl: “Unknown Cloud” (2015-2017), Struer Tracks 2019. Foto: Mikkel Høgh Kaldal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn