Juliana Hodkinson: Future Unreal

Foto: Mikkel Kaldal

Juliana Hodkinson

Juliana Hodkinson er en britisk komponist, der arbejder med vokal-, orkester- , instrumental- og elektronisk musik. Hendes værker opstår ofte i spillet mellem abstrakte koncepter og sociale relationer hvor forskellige lydkilder som reallydsoptagelser, foley lyd og ripped media inkorporeres. 

Gennem sine værker undersøger hun hvordan lydens materialer, sammenhænge og associationer interagerer med hinanden. Juliana er lektor i klassisk og elektronisk komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium og forkvinde for Dansk Komponistforening.

Fotos: Mikkel Kaldal

Med Future Unreal har Hodkinson komponeret et helt nyt værk for og med det lokale kor Side by Side og korleder Sisse Skovbakke. Værket er blevet udviklet online, uge for uge i løbet af pandemien uden at parterne har kunnet mødes. 

I stedet for fysiske øve-situationer og udforskning af det stedsspecifikke miljø, har koret bidraget med tekst ved at fortælle om deres håb og frygt for den kommende tid, og de lyse og mørke aspekter af deres lokale omgivelser. I værket løber klanglige og tekstlige fragmenter sammen, og i værkets forløb skabes nye forbindelser og sammenhænge. 

Koret optrådte i skiftende konstellationer rundt i byrummet, der fik grænserne mellem scene og byrum til at flyde sammen. Værket kunne opleves i Struers offentlige rum ved to koncerter under Struer Tracks.

Fotos: Mikkel Kaldal