Jens Settergren: Soft Interference

Struer Tracks, 2017

I sit arbejde er den danske kunstner Jens Settergren interesseret i, hvordan de miljøer, vi færdes i, påvirker os og er med til at fremkalde og forstærke særlige ideer og forestillinger. I værket Soft Interference har Settergren installeret 8 højttalere i et bakket skovområde i Struer Parkanlæg. Herfra høres en stemme, der igennem forskellige vokaliseringer, henvender sig direkte til publikum, men uden at have et klart ærinde eller udtrykke en intention.

En særegen tvetydighed findes i denne stemmes karakter. Tvetydigheden forstærkes endvidere i valget af højttalere, der har form som imiterede sten og som således simulerer en naturlig forekomst, mens de i deres åbenlyse kunstighed skiller sig ud fra den.

Værkets lydkomposition er skabt i samarbejde med lydkunstner Sebastian Edin

Om kunstneren 

Jens Settergren kunstneriske praksis rækker over forskellige formater herunder tekst og lyd, ofte med et klart konceptuelt omdrejningspunkt. Der er i hans værker et bevidst arbejde med den måde det sanselige, som fx lyd, dufte temperatur mv. er udgangspunkt og katalysator for billeder og forestillinger. Settergren skaber ofte simulerede miljøer med sine værker. Et eksempel er installationen Tropica Dissolvuntur, hvor lyd og neongrønne radiatorer tilsammen var elementer, der skabte et syntetisk tropeunivers.

Jens Settergren dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi i 2016 og er ydermere uddannet fra International Academy of Art Palestine i 2014. Han bor og arbejder i Aarhus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn