Christian Skjødt

Christian Skjødt (f. Aalborg 1980) er en dansk kunstner og komponist, som undersøger forbindelser mellem rum, lyd, krop og hukommelse. Skjødt arbejder ofte stedsspecifikt og udvikler sine værker særligt til konkrete steder. I værkerne bliver høresansen det primære redskab til at opleve fænomener, der ellers ligger uden for det menneskelige sanseapparat: Stråling og bølger, som vi færdes i uden at tænke over det. Tekniske forsøg og fysiske eksperimenter spiller en central rolle i Skjødts kunstneriske proces, som han omsætter i et stringent og minimalistisk, men samtidig yderst sanseligt univers. Skjødt har i sine værker gjort det muligt at lytte til bl.a. elektromagnetisk stråling, solens energi, usynlige skygger og lysets skiften.

‘Postcity’ 2004, Christian Skjødt

 

Christian Skjødt arbejder på den spektakulære lydinstallation The Receiver i den gamle DLG-silo på havnen i Struer. Visionen er, at signaler fra solen trækkes ned i siloen og omdannes til lyde, som kan høres af publikum på bygningens forskellige etager.

Christian Skjødt er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og bor og arbejder i København. Han har udstillet på bl.a. Mois Multi i Quebec, Ars Electronica i Linz, Museum of Artistic Process and Public Art i Lund, Overgaden – Institut for Samtidskunst i København og performet på lydkunstfestivaler som bl.a. Spor i Aarhus, Üle Heli i Tallinn, Sound Reasons i New Delhi og mange andre. Udover sin solokarriere har Skjødt taget del i adskillige kunstneriske samarbejder i krydsfeltet mellem komposition, installation, teater, dans og performance.

The Receiver er støttet af Statens Kunstfond og Koda Kultur