Christian Skjødt Hasselstrøm: The Receiver

Foto: Lise Johansson

Lyd af elektromagnetisk stråling fra solen, som er transformeret til et hørbart materiale.

The Receiver udforsker solens elektromagnetiske stråling ved at transformere denne energi til et hørbart materiale; og ved at fylde en ellers tom bygning med lyd.

Radioteleskopet, der opsat på toppen af siloen, følger solen, mens jorden kredser om den, og modtager elektromagnetisk stråling, som har rejst 150 millioner kilometer fra solen til jorden. Denne energi er kilden til det omsluttende soniske miljø, som er skabt specielt til siloen.

Her kan lydens frekvensspektrum opleves, mens man bevæger sig op i den 45 meter høje bygning. Man går fra lavfrekvent til højfrekvent materiale, og oplever her at lyden overstiger både de højeste og lavest frekvenser, som mennesker kan høre.

Projektet er konceptualiseret af Christian Skjødt Hasselstrøm og realiseret i samarbejde med ingeniører, akustikere og andre specialister fra Bang & Olufsen.

Om kunstneren

Christian Skjødt Hasselstrøm (1980) er en dansk kunstner og komponist, som arbejder i krydsfeltet mellem lyd, billedkunst og videnskab. Skjødt arbejder ofte stedsspecifikt og udvikler sine værker særligt til konkrete steder. I værkerne bliver høresansen det primære redskab til at opleve fænomener, der ellers ligger uden for det menneskelige sanseapparat: Stråling og bølger, som vi færdes i uden at tænke over det. Tekniske forsøg og fysiske eksperimenter spiller en central rolle i Skjødts kunstneriske proces, som han omsætter i et stringent og minimalistisk, men samtidig yderst sanseligt univers. Skjødt har i sine værker gjort det muligt at lytte til bl.a. elektromagnetisk stråling, solens energi, usynlige skygger og lysets skiften.

Christian Skjødt Hasselstrøm er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og bor og arbejder i København. Han har udstillet på bl.a. Mois Multi i Quebec, Ars Electronica i Linz, Museum of Artistic Process and Public Art i Lund, Overgaden – Institut for Samtidskunst i København og performet på lydkunstfestivaler som bl.a. Spor i Aarhus, Üle Heli i Tallinn, Sound Reasons i New Delhi og mange andre. Udover sin solokarriere har Skjødt taget del i adskillige kunstneriske samarbejder i krydsfeltet mellem komposition, installation, teater, dans og performance.

Website: www.skjodt.net

‘The Receiver’, 2019, Christian Skjødt Hasselstrøm. Foto: Lise Johansson

‘The Receiver’, 2019, Christian Skjødt Hasselstrøm. Foto: Lise Johansson