Anders Lauge Meldgaard: Rejse som lys der blir ved

Foto: Mikkel Kaldal

Anders Lauge Meldgaard

Anders Lauge Meldgaard er multiinstrumentalist og komponist. Han arbejder i et bredt felt af musikalske udtryk fra moderne kompositionsmusik til fri improvisation over lydinstallationer, elektronisk musik, sangskrivning sat i orkestrale midi collager, spraglede mixtapes og støjende værker for elektrisk guitarsekstet.

Han benytter spændingen mellem komposition og det improviserede og uforudsigelige som motiverende drivkraft for sine musikalske kreationer. Anders er uddannet saxofonist fra det Rytmisk Musikkonservatorium i København, autodidakt komponist og en del af den kunstnerdrevne musik platform og pladeselskab År & Dag.

Fotos: Mikkel Kaldal

Rejse som lys der blir ved

Med Rejse som lys der blir ved har Meldgaard komponeret et helt nyt værk i dialog med Koret Klang fra Holstebro. Omdrejningspunktet for værket er luften mellem os, hvad vi deler, og hvad der binder os sammen socialt og fysisk.

Værkets tekst er skrevet af forfatteren Amalie Smith, og handler om luften vi indånder og deles om. Luften kan bære på mange ting: billeder, hvis man siger et digt, eller aerosoler, de bittesmå vandpartikler fra vores spyt, som svæver rundt i luften. I en tid med coronamutationer og allestedsnærværende masker synes dette tema mere relevant end nogensinde.

Værket er baseret på vokaloptagelser af koret og blev opført af et mobilt højttalerorkester rundt i det offentlige rum. Du kunne opleve koncerten rundt i Struers centrum under Struer Tracks.

Fotos: Mikkel Kaldal