Amplified Views

Struer Tracks arbejder sammen med Struer Kommune om den blivende lydkunstinstallation Amplified Views, som skabes af kunstner Ursula Nistrup. Første del af den trefoldige installation blev indviet på havnen i Struer under Struer Tracks 2019, mens den anden blev indviet i Klosterheden i efteråret 2019. Den tredje del vil blive indviet i sommeren 2020.

Således er to af værkerne i serien nu afslørede, og det tredje er altså på tegnebrættet. For alle værkerne gælder det, at de på hver deres måde forstærker udsigter ved at fremhæve lyden i vidt forskellige miljøer samtidig med, at de i sig selv er æstetiske objekter.

Læs også: Amplified Views II blev indviet i Klosterheden

Amplified Views består af aluminiumsskærme, som Ursula Nistrup har udviklet i samarbejde med den lokale virksomhed Bang & Olufsen. Sammen har de skabt de kurvede former og krystalliserede overflader, der fokuserer og forstærker omgivelsernes lyd. Når man befinder sig foran skærmene, oplever man at lyden af bølger, vindens hvislen i løvet eller susen i græsset står tydeligere frem end normalt. Forstærkningen er 100% analog.

Amplified Views I befinder sig på havnen i Struer. Se placeringen på google maps.

Amplified Views II kan være lidt sværere at finde; parker på p-pladsen, der ses på kortet her, gå gennem naturlegepladsen og til venstre hen mod en lille lysning i skoven.

Amplified Views er støttet af Struer Lydens By, Statens Kunstfond, Bang & Olufsen, Augustinusfonden, Færchfonden og lydkunstbiennalen Struer Tracks.

Struer Tracks efterlader sig altid et permanent spor. Når biennalens udstilling i det offentlige rum tages ned, bliver ét værk tilbage. I 2017 var det værket Vind og Vand af Frode Gundorf Nielsen, og i 2019 var det altså Amplified Views I af Ursula Nistrup.

Ursula Nistrup er en multidisciplinær kunstner, hvis arbejde cirkler om øret. Udgangspunktet er en interesse for lyd som noget, der kan flytte såvel kroppe som tanker, sætte dem i bevægelse og åbne dem mod nye dimensioner af virkeligheden. At lytte til verden er en aktivitet fuld af nuancer og perspektiver, forestillinger og opdagelser, historier og billeder. Arkitektur, dens udformning og materialitet, er afgørende for, hvordan vi hører verdens lyde. Ursula Nistrups værker undersøger og udfordrer ofte de vante forestillinger om forholdet mellem rum, form og lyd. Ursula Nistrup er uddannet fra Glasgow School of Fine Arts og har bl.a. udstillet på Lunds Kunsthal, Kunsthal 44Møen og Den Frie Udstillingsbygning. Hun har tidligere skabt et fast værk til Odense Kommune.

Amplified Views var en del af 2019-udstillingen. Se udstillingen i 2019 i vores arkiv her: