Alejandra Salinas & Aeron Bergman: Pop, Ahh, Thump Thump

Struer Tracks, 2017

Aeron and Alejandras værk kunne findes overalt i det centrale Struer. Værket har form af plakater og tager udgangspunkt i onomatopoietika, dvs. ord der samtidig lyder som det de betyder. Typiske eksempler på onomatopoietika er ”krage”, ”snorke”. I værket er der taget tre lydord, der samlet set udgør et minimalt forløb.: ”pop”(lyden af en bobbel der springer), ”Ahh” (en reaktion) og hjertebanken. Hvert af lydordene er oversat til de mest almindelige sprog, der vil kunne findes i Struer.

Om kunstneren

Kunstnerduoen Alejandra Salinas og Aeron Bergman arbejder på tværs af platforme med forskellige kunstneriske greb, der tæller performance, skulptur, og internetbaserede værker. Fælles for værkerne er et personligt udtryk samt et stærkt socialt engagement. Et centralt og tilbagevendende element i deres kunst er et eksperimenterende og konceptuelt arbejde med lyd, som fx kan opleves i deres audioværker. Alejandra og Aeron har tidligere modtaget en pris for sublimt arbejde med digital musik ved Prix Ars Electronica i Linz. Siden 2011 har parret drevet INCA – et studie og artist residency, som nu ligger i både Detroit og Seattle.

Salinas er uddannet fra Valand School of Fine Arts i Gøteborg og Bergman med en master i studio art fra New York University og han var i en årrække professor på Kunstakademiet i Oslo. De bor og arbejder sammen i Seattle, USA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn