Mød vores kurator for 2021

Med kurator Charlotte Bagger Brandt har Struer Tracks fundet sin nye kurator – hun ønsker at arbejde med lydens mulighed for at skabe nye lag og fortællinger i byens rum. 

Charlotte Bagger Brandt har siden 1999 kurateret, udviklet og organiseret samtidskunstudstillinger, seminarer og andre kunstprojekter i Danmark og udlandet. I 2008 tog hun initiativ til Råderum – Mobilt kontor for samtidskunstKontoret skaber nye muligheder for samtidskunsten og arbejder på tværs af institutioner og faggrænser. Råderum arbejder stedsspecifikt med blik for stedets fysiske udtryk og kvaliteter samt med fokus på de mennesker, der lever og bruger stedet. 

Det er en spændende opgave at træde ind i, og jeg glæder mig til at undersøge lydens landskaber i lydens by. Vi lever i en billedorieteret tid, hvor synssansen ofte prioriteres over kroppens andre sanser – alligevel synes eksempelvis høresansen og lugtesansen at ramme os mere direkte og umiddelbart, lige i mellemgulvet, før den visuelle sans tager over. Derfor vil der til Struer Tracks 2021 blive inviteret kunstnere, der overtager synets dominans og indsætter høresansens som den primære informationskilde til viden og sansning.

Charlotte Bagger Brandt

Gennemgående for hendes praksis er en optagethed af kunsten i det offentlige rum i feltet mellem arkitektur, landskab og borger.  Research, stedsanalyser, dialog i øjenhøjde og tålmodighed er derfor essentielle metodiske greb i hendes praksis, der bygger på forståelsen af et rums fysiske såvel som immaterielle og fortællende kvaliteter. 

“Det bliver derfor spændende at se Charlottes erfaring sat  i spil i Struer med alt hvad det indebærer af nye perspektiver for kunst i det offentlige rum, kollaborative projekter og lyd som kunstnerisk virkemiddel.” siger festivalleder Jacob Kreutzfeldt og fortsætter: “Jeg er derfor meget glad for, at Charlotte har takket ja til opgaven og ser frem til samarbejdet!

I 2019 blev Bagger Brandt  ansat som kunstfaglig rådgiver for Statens Kunstfond, hvor hun arbejder med at etablere kunst i det offentlige rum og i offentlige bygninger i forbindelse med statsligt byggeri. Blandt hendes seneste projekter i Råderum finder man HJEM 2020 –  et kunstprojekt i det almennyttige med fokus på nye fællesskab, Herfra hvor vi står, et stor landskabeligt værk i Trekroner med Mette Winckelmann 2019 og 2020, VærkDinVerden, 2018, et anderledes formidlingsprojekt om kunstens betydning. Charlotte har desuden været kurator på Alt_Cph : CROSSCUT 2016, Fabrikken for Kunst og Design og ART LAB, et internationalt kurator program. Af andre større projekter kan nævnes Urban Play, 2012, Placemaking, 2015 og ART LAB, 2016. 

Charlotte var en af de tre kunsteksperter i DRs store programsatsning Vores Kunst, 2011 samt kurator på Copenhagen Art Week i 2014 og 2015. Charlotte var initiativtager og kurator for U-TURN kvadriennale for samtidskunst i 2008 og var hovedkurator på Kunsthal Charlottenborg frem til 2009, hvorefter hun i to år var konstitueret leder.

Struer Tracks afholdes for tredje gang i 2021 og vil ligesom de foregående gange have lydkunst i det offentlige rum som sin kerne. Biennalen, der allerede sidste år blev kaldt “Danmarks største lydkunstfestival”, har fundet sin niche med installatoriske, performative og kollaborative lydværker på byens pladser og gader, i tomme bygninger eller offentlige installationer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn