Ursula Nistrup

(DK) 1974       

I sit arbejde undersøger Ursula Nistrup lyd som et sanseligt, rumligt og kulturelt fænomen. Hun er særligt optaget af det auditive som en indgang til at åbne for nye verdner, intime forestillinger og udvidede rum. Med forskellige kunstneriske greb skaber Ursula Nistrup situationer, hvor lyd indgår som et konkret materiale, men også hvor lytning og bevidstheden om det auditives rolle i hverdagens mange situationer sættes i fokus. Hendes fascination af lyden som et rumligt og fysisk fænomen og dets forbindelse til arkitektur er afsættet for hendes bidrag til Struer Tracks.

Ursula Nistrup er uddannet fra California Institute of Art og Glasgow School of Art og hun bor og arbejder i dag i København.

Til udstillingen har Nistrup i samarbejde med Bang & Olufsen udviklet to reflekterende skærme lavet af aluminium. Ved en kemisk behandling af materialet opnås forskellige grader af krystallisering i metallets overflade, som påvirker hvordan skærmene reflekterer lyd. Skærmene var sat op i Struer Anlægget og skabte her unikke lyttepositioner, hvor omgivelsernes lyd reflekteres og fokuseres via skærmene og samtidig farves akustisk af deres forskellige materielle egenskaber.

Foto: Kathrine Uldbæk Nielsen