SOUNDMAP Vandrenålen

Tak til Rita, Mona, Kirsten, Henrik, Anna, Bendy og Jette for en god dag ved Lyngs Gamle Mølle d. 6. maj 2018, hvor der blev fortalt masser af historier. Hans Sydow har klippet, klistret og monteret. Resultatet, den første Vandrenålen Soundwalk kan allerede nu opleves i området omkring møllen.

Hør et sammenklip af fortællingerne her.

Se en brugervejledning til SOUNDMAP Vandrenålen her.

Som en del af Struer Tracks 2019 gennemfører komponist og lydkunstner Hans Sydow et stort anlagt erindringprojekt med 20 lokale workshops, indsamling af 200 historier og præsentation af disse i soundwalks på hver af Vandrenålens lokaliteter i Struer Kommune. Projektet realiseres i samarbejde med Henrik Wohlfahrt fra Vandrenålen og har premiere til Struer Tracks i august 2019.

Historierne indsamles ved en række Jeg kan huske ® workshops på Vandrenålens lokaliteter med deltagere fra lokale foreninger og borgergrupper. Det kan være en fantastisk historie, eller bare en helt almindelig hverdagshistorie. Den skal fortælles med ord og lyd. Udkommet af hver workshop er 10 historier, som samles til en soundwalk på den pågældende location. Deltagerne bidrager med historier, som Hans Sydow optager, redigerer, laver lyddesign på og programmerer soundwalks ud af.

Workshoppene foregår i området omkring de 20 locations i Vandrenålen: Lyngs Gamle Mølle, Den Hellige Kilde, Udsigtstårnet, Skt. Mauritii Kilden, Herregården Hindsels, Udkikspunktet, Æ Fywerhus, TamboHuse, Hjertestien Søndbjerg, Gristå Odde, Venø Kirke, Klosterheden, Resenborg Skov, Kilen / Hjertestien, Øster Strand, Toftum Bjerge, Asp Kirke, Quistrup Møllebæk Sti, Skonnerten Maja, Struer Museum / Johannes Bucholtz Hus.

SOUNDMAP Struer: SOUNDMAP Vandrenålen er baseret på erfaringerne fra SOUNDMAP Struer, som blev afviklet under Struer Tracks 2017. SOUNDMAP Struer er et landskab af lyde og fortællinger, som du kan opleve på din mobiltelefon, mens du går gennem byen. Langhøj skole, Limfjordskolen, Thyholm Skole, Bremdal Skole og Parkskolen har sammen med komponisten Hans Sydow indsamlet i alt 100 lydfortællinger til SOUNDMAP Struer.

SOUNDMAP.DK er en kreativ platform, hvor man på en enkel og sjov måde kan arbejde med lyd og fortællinger som udtryk og erfaringsform i undervisningen. I SOUNDMAP.DK kan du optage, redigere og lave et landkort af historier, lyde og musik. SOUNDMAP.DK er produceret af RESONANCE.DK i samarbejde med Dansk Komponistforening og med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.

SOUNDMAP Vandrenålen er støttet af LAG Struer – Holsterbro og af Struer- Egnens Turistforening. Vi leder efter flere samarbejdspartnere til projektet, så vi sammen kan skabe et stærkt lokalt projekt til glæde for foreninger, turister og borgere.

FOTO  på denne side:

  • øverst: Deltagerne til SOUNDMAP Vandrenålens første workshop ved Lyngs Gamle Mølle (foto: Hans Sydow)
  • midterst og nederst: fotos fra præsentationen af SOUNDMAP Struer under Struer Tracks i 2017 (foto: Line Wium Olesen)