Om Struer Tracks

2. – 18. juni 2017

Struer Tracks er en spritny festival for lydkunst i det offentlige rum, og d. 2. juni åbner den for første gang i Struer. Festivalen folder sig ud i to hovedspor, som vil få byen til at summe af lyd; en udstilling af lydkunstværker i byens gader og stræder samt en lang række iørefaldende lydarrangementer og workshops.

Ambitionerne er store, og visionen er, at Struer Tracks skal blive en internationalt anerkendt biennale for stedspecifik lydkunst, der markerer Struer som ’Lydens By’ på Danmarks- og Verdenskortet. Til trods for de internationale ambitioner er den lokale forankring enorm vigtig, og derfor bliver Struer ikke blot en kulisse for festivalen, men den skal spille hovedrollen! Med den stedsspecifikke lydkunst og byen som omdrejningspunkter tager både udstillingen og arrangementerne afsæt i stedet og i det lokale: i de lyde, historier og tanker, der findes i Struer.

Festivalen lanceres som en del af Struer Kommunes massive indsats for at markere sig som Lydens By, og med Struer Tracks indledes en langsigtet undersøgelse af, hvordan Struer er, har været og vil være Lydens By.

I dagene 2. – 18. juni sætter Struer Tracks lyden i fokus, og både lokale såvel som besøgende inviteres udenfor i sommeren til at lytte, lære, opleve, udforske og opspore lyden af Struer.

Følg med her og på vores facebook-side, når det løbende afsløres, hvilke kunstnere og arrangementer, der skal sætte lyd til Struer.

 


 

Konceptet for Struer Tracks er udarbejdet af festivalleder Jacob Kreutzfeldt i samarbejde med en styregruppe med medlemmer fra Struer kommune og andre lokale aktører.

Styregruppen består af:
Mads Gammelmark, Kommunaldirektør Struer Kommune (formand)
Christian Iversen, Bang & Olufsen SVP – People Strategy &Organizational enablement
Søren Johansen, formand Handelsstandsforeningen
Peter Petersen, direktør BusinessPark Struer
Jesper Bækgaard, museumsleder Struer Museum
John Patuel Hansen, centerleder Plan & Miljø Struer Kommune
Kim Høfler, turist- og eventchef Struer Kommune
Claus Falk Petersen, specialkonsulent Struer Kommune

Arbejdsgruppe: Kim Høfler, Turist- og eventchef Struer Kommune, Claus Falk Petersen, Specialkonsulent Struer Kommune, Ane Sofie Kehlet, Administrations- og udviklingsmedarbejder, Struer Kommune

Regnskab: Susanne Skydsgaard og Kirsten Green, Struer Kommune

Struer Tracks 2017 har modtaget finansiel støtte fra:
Struer Kommune, Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Færchfonden, SNYK (Sekretariat for Ny Kompositionsmusik), Dansk Komponistforenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler og Innovationsnetværket Dansk Lyd.

Samarbejdspartnere:
Apollon Struer, B&O, Dansk Komponistforening, Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter, Struer Jazzklub, Struer Museum, Struer Musikskole, Teater Katapult, The Overheard, Struer Handelsstandsforening, Hindeburg, Kvickly i Struer, REMA 1000 i Struer, Grand Hotel Struer, Bog & Ide Struer og Struer Ungdomsskole.

Visuel identitet:
Interactive Spaces LAB ved Alexandra Instituttet

Webdesign:
KOMMUNIKLAME

 

Fotografier fra oven: Katrine Uldbæk Nielsen (Performance: Kristoffer Akselbo ‘Shout Wolf’ 2017), Jacob Kreutzfeldt (Workshop ‘1000 Fugle’), Line Wium Olesen (SOUNDMAP Struer + omvisning i udstillingen ‘Lydmærker’), Rasmus Cleve Christensen (Podcastakademiet).