Struer Tracks

 

Struer Tracks er en international festival for lydkunst, der finder sted hvert andet år i Lydens By, Struer. Kernen i Struer Tracks er en kurateret udstilling af kunstværker i det offentlige rum: skulpturer, installationer, performances, workshops og andre kunstneriske indslag kan opleves i byrummet under hele festivalperioden.

Struer Tracks finder sted for anden gang i 2019. I 2017 fik festivalen en god start med en kritikerrost udstilling og med stor tilslutning til festivalens 21 arrangementer: lyttebiografer, koncerter, værkpræsentationer og meget mere.

Det er ikke tilfældigt at lydkunstfestivalen finder sted i Struer. Byen er med den mere end 90-årige tilstedeværelse af Bang & Olufsen og med den kommunale satsning på lyd det oplagte sted for en festival med lyden i fokus. Struer skal være mere end blot en scene for international lydkunst. Provinsbyen Struer med dens unikke beliggenhed, kvaliteter og udfordringer er et tematisk omdrejningspunkt for festivalen. Værkerne på Struer Tracks er stedspecifikke og udviklet til konkrete steder i Struer. De bidrager sammen med festivalens øvrige aktiviteter til en undersøgelse og udvikling af Struer som ramme for fælles liv, identitet og historie.

Struer Tracks vil sætte spor i byen. Til hver festival vil vi indvie et nyt fast kunstværk i og omkring Struer. I 2017 var Struer Tracks med til at indvie Frode Gundorf Nielsens Vind og Vand ved Gimsinghoved, og i 2019 planlægger festivalen at indvie et nyt værk af Ursula Nistrup, der deltog i Struer Tracks’ udstilling i 2017. Festivalen vil også sætte spor hos byens indbyggere, og gennem undervisningstiltag er det ambitionen at udvikle unikke kompetencer blandt Struers børn og unge. Samtidig vil Struer Tracks virke som national katalysator for ny viden og innovation i feltet mellem lyd, kunst og byudvikling.

Forberedelserne til en endnu større Struer Tracks 2019 er godt igang, og inden længe vil datoerne for festivalen blive offentliggjort. Følg med på vores facebook-side og under fanen ‘nyheder’ her på siden for de nyeste opdateringer.

Vi høres ved i Struer i 2019!


 

Afrapportering fra 2017 kan rekvireres ved henvendelse til Jacob Kreutzfeldt: jacob@struertracks.dk 

Konceptet for Struer Tracks er udarbejdet af festivalleder Jacob Kreutzfeldt i samarbejde med en styregruppe med medlemmer fra Struer kommune og andre lokale aktører.

Styregruppen består af:
Mads Gammelmark, Kommunaldirektør Struer Kommune (formand)
Christian Iversen, Bang & Olufsen SVP – People Strategy &Organizational enablement
Søren Johansen, formand Handelsstandsforeningen
Peter Petersen, direktør BusinessPark Struer
Jesper Bækgaard, museumsleder Struer Museum
John Patuel Hansen, centerleder Plan & Miljø Struer Kommune
Kim Høfler, turist- og eventchef Struer Kommune
Claus Falk Petersen, specialkonsulent Struer Kommune

Arbejdsgruppe: Kim Høfler, Turist- og eventchef Struer Kommune, Claus Falk Petersen, Specialkonsulent Struer Kommune, Ane Sofie Kehlet, Administrations- og udviklingsmedarbejder, Struer Kommune

Regnskab: Susanne Skydsgaard og Kirsten Green, Struer Kommune

Struer Tracks 2017 har modtaget finansiel støtte fra:
Struer Kommune, Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Færchfonden, SNYK (Sekretariat for Ny Kompositionsmusik), Dansk Komponistforenings Produktionspulje og KODA’s Kulturelle Midler og Innovationsnetværket Dansk Lyd.

Samarbejdspartnere:
Apollon Struer, B&O, Dansk Komponistforening, Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter, Struer Jazzklub, Struer Museum, Struer Musikskole, Teater Katapult, The Overheard, Struer Handelsstandsforening, Hindeburg, Kvickly i Struer, REMA 1000 i Struer, Grand Hotel Struer, Bog & Ide Struer og Struer Ungdomsskole.

Visuel identitet:
Interactive Spaces LAB ved Alexandra Instituttet

Webdesign:
KOMMUNIKLAME

 

Fotografier fra oven: Katrine Uldbæk Nielsen (Performance: Kristoffer Akselbo ‘Shout Wolf’ 2017), Jacob Kreutzfeldt (Workshop ‘1000 Fugle’), Line Wium Olesen (SOUNDMAP Struer + omvisning i udstillingen ‘Lydmærker’), Rasmus Cleve Christensen (Podcastakademiet).