LYDVANDRING – SOUNDMAP STRUER

Struer Bibliotek 16. juni 2017

Fredag d. 16. juni 2017 var elever fra 5. og 6. klasse på fem skoler i Struer på lydvandring i deres helt eget SOUNDMAP Struer. Eleverne gik på opdagelse i deres egne, klassekammeraters og venners lydfortællinger, der blev skålet i “champagne”, spist kransekage og alle godt og vel 90 elever talte sammen om formiddagens oplevelser og de lyde, de hører i hverdagen.

SOUNDMAP Struer var blevet til i de foregående uge over 5 heldagsworkshops på skolerne med komponisten og lydkunstneren Hans Sydow. Eleverne blev bedt om at lave en lille fortælling om Struer, der begyndte med ordene ”jeg kan huske”, og som indeholdt en optaget lyd. De mange flotte produktioner blev lagt op på at samlet digitalt lydkort over Struer.

Tak til elever og lærer fra Langhøjskolen, Bremdal Skole, Limfjordsskolen Struer, Parkskolen og Thyholm Skole for at være med til at skabe Struers nye lydbykort SOUNDMAP Struer.

Fotos: Line Wium Olesen, se mange flere billeder fra arrangementet her

Lyt til historierne på internettet her, eller download en SOUNDMAP.dk app gratis fra App Store eller Google Play og start turen fra Struer Bibliotek


Invitation: 

Tag på en unik lydvandring i Struer og bevæg dig rundt i et bykort af op mod 100 lyde og fortællinger skabt af lokale børn fra 5. og 6. klasse. Kom og hør, hvordan byens børn oplever og husker Struer, og hvordan deres personlige fortællinger giver byen en ekstra dimension af lyd. Er du en ægte eventyrer kan du også gå på jagt efter små lydskatte, som ligger gemt omkring i byen. Hvem ved hvilke spændende lyde, der gemmer sig derude?

I ugerne op til Struer Tracks deltager fem klasser fra 5. og 6. klassetrin fra skoler i Struer Kommune i lydworkshops med komponisten Hans Sydow. Her skal de sammen lave et stort lydbykort til Struer. Med udgangspunkt i Sydows undervisningskoncept ”Jeg kan huske” skal eleverne skabe små fortællinger i ord og lyd, der knytter sig til specifikke steder i byen. Forløbet er samtidig en test af et nyt værktøj for børn og lærere. SOUNDMAP.DK er en ny kreativ platform og en app, hvor elever og lærere på en enkel og sjov måde kan arbejde med lyd og fortællinger som udtryk og erfaringsform i undervisningen. På workshopsne skal eleverne arbejde med den nye app, hvor de kan optage, redigere og lave et bykort fyldt af historier, lyde og musik. Alle elevernes personlige lydfortællinger samles på et digitalt lydkort – på et fælles og stort ’SOUNDMAP Struer’.

Alle er velkomne til at gå på opdagelse i elevernes lydbykort, og til at fejre deres store arbejde med en kæmpe fællesskål på Struer Bibliotek.

HUSK MOBILTELEFON ELLER TABLET MED ADGANG TIL INTERNETTET + HØRETELEFONER!

Program
9.00:
Velkomst og demonstration af Soundmap Struer
9.30: Lydvandring: Find og lyt til elevernes lydfortællinger (indlagt lydskattejagt)
10.45: Snacks og fællesskål på biblioteket.
11.00: Opsamling: Vi taler om lydene i Struer, og hvilke lydskatte I har fundet.

 

En stor tak skal lyde til Dansk Komponistforening og Struer Kommune, som venligt har støttet SOUNDMAP STRUER.