BRAGET i Struer

Rådhuspladsen, Struer 03. juni 2017

Åbningen af Struer Tracks udstilling i Struers byrum blev markeret med et bogstaveligt brag på pladsen foran Rådhuset. Festivalen havde inviteret byens borgere til at støje og sætte lyd til Struer. BRAGET i Struer blev en succes, hvor over 200 mennesker hjalp til med at skabe et brag, der nåede 94db. Kl. 12.00 talte borgmester Mads Jacobsen ned og….

Se reportagen fra TV Midt Vests her

og fra Dagbladet Holsterbro Struer her og her

Invitation til BRAGET i Struer

Åbning af festivalens udstilling Lydmærker markeres med et bogstaveligt brag. Vi inviterer alle byens borgere til at bidrage til i 3 minutter at skabe en lydbølge, der vil gøre det tydeligt for enhver, at Struer er Lydens By.

Find din gamle tromme, dit tågehorn eller gjaldende ringklokker frem, tryk bilhornet i bund og lad motoren brumme eller slå dine gamle gryder mod hinanden imens du råber eller synger af dine lungers fulde kraft – alt sammen for at vise, at der er lyd i Struer. I de 3 minutter, hvor vi støjer i fællesskab, måles lyden, så vi kan finde ud af, hvor langt væk man kan høre Struer fra Struer.

Bragets epicenter vil være på Rådhuspladsen, hvor vi håber du vil møde op lørdag d. 3. juni kl. 12.00 og deltage i dette støjende eksperiment, der samtidig markerer indvielsen af en udstilling af lydkunstværker i byen.

Arrangementet er inspireret af futuristernes fascination af lyden af den moderne verden og dens inventar af maskiner og deres ”støj”. Særligt er inspirationen dog hentet fra komponisten Arseny Avraamovs ’Sirenernes Symfoni’ – en symfoni for fabrikssirener fra 1922, hvor tågehorn, bilhorn, fabrikssirener, kanoner, kor og kirkeklokker fyldte havnebyen Baku i Aserbajdsjan med orkestreret og smuk støj.

Lad os se, om vi kan gøre kunsten efter i Struer Tracks kollektive støj-eksperiment ’Braget i Struer’

Efter Braget kan du tage med på en fælles tur rundt til værkerne, hvor Struer Tracks kurator fortæller lidt om udstillingen.